Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini yalnızca basıya (ağrılı uyarana) açıyor, hiç ses çıkarmıyor ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: hiç hareket yok. Glasgow Koma Skalası toplamını GCS = E + V + M bulun.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Kolay
145 kg194 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 145 kg ağırlığında ve 194 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

145 kg194 cm
BMI = kg/m²
3.Orta
E3 / 4+V4 / 5+M? / 6GCS 10?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma çizelgesinde GCS 10, E3 ve V4 kayıtlı. Hangi motor skoru M kaydedilmiştir ve hangi yanıtı tanımlar? Sayıyı verin.

GCS 10E3V4
M =
4.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: çok kısıtlı; nemlilik: nadiren nemli; aktivite: yatağa bağımlı; hareketlilik: kısıtlılık yok; beslenme: yeterli; sürtünme ve makaslama: belirgin sorun yok. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
5.Zor
113?SBPDBPmmHgMAP = 65

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Ekip en az 65 mmHg’lik bir ortalama arter basıncını hedefliyor. Bir hastanın sistolik basıncı 113 mmHg. MAP = (SKB + 2·DKB)/3 formülünü kullanarak hâlâ 65 mmHg MAP veren en düşük diyastolik basınç DBP kaçtır?

MAP 65 mmHgSBP 113 mmHg
DBP = mmHg
6.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 7/dk, SpO₂ %99 oda havasında, kan basıncı 124/74 mmHg, nabız 58/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 36,8 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 7SpO₂ 99%havaSBP 124HR 58AT 36,8 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek

Cevap anahtarı

  1. 1. GCS = 4
  2. 2. BMI = 38,5 kg/m²
  3. 3. M = 3
  4. 4. B = 17
  5. 5. DBP = 41 mmHg
  6. 6. düşük–orta

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.