Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 1 dakika sonra alıştırma yenidoğanında pembe gövde ile mavi eller ve ayaklar, 100/dk kalp hızı, uyarıldığında yüz buruşturma, aktif hareket ve zayıf ağlamayla yavaş, düzensiz solunum var. APGAR skoru nedir?

1 minHR 100/min
APGAR =
2.Kolay
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 1 dakika sonra alıştırma yenidoğanında her yerde mavi ya da soluk cilt, 70/dk kalp hızı, uyarıldığında yüz buruşturma, kas tonusu olmayan gevşek ekstremiteler ve solunum yok var. APGAR skoru nedir?

1 minHR 70/min
APGAR =
3.Orta
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Morse düşme skalasıyla değerlendiriliyor: son 3 ayda düşme öyküsü: hayır; ikincil tanı: hayır; yürüme yardımcısı: koltuk değneği, baston ya da yürüteç; IV tedavi ya da salin kilidi: hayır; yürüyüş: zayıf; mental durum: kendi sınırlarını biliyor. Morse toplamını MFS bulun.

0–125
MFS =
4.Orta
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 20/dk, SpO₂ %97 oda havasında, kan basıncı 124/74 mmHg, nabız 58/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 35,5 °C. NEWS2 toplam skoru nedir?

RR 20SpO₂ 97%havaSBP 124HR 58AT 35,5 °C
NEWS2 =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 10/dk, SpO₂ %92 oda havasında, kan basıncı 92/56 mmHg, nabız 132/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 36,0 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 10SpO₂ 92%havaSBP 92HR 132AT 36,0 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
güven vericiorta düzeyde anormaldüşük

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 1 dakika sonra alıştırma yenidoğanında her yerde pembe cilt, 130/dk kalp hızı, uyarıldığında yüz buruşturma, aktif hareket ve güçlü ağlamayla iyi solunum var. APGAR’ı puanlayın ve skorun nasıl yorumlandığına tıklayın.

  1. 1güven verici
  2. 2orta düzeyde anormal
  3. 3düşük

Cevap anahtarı

  1. 1. APGAR = 7
  2. 2. APGAR = 2
  3. 3. MFS = 25
  4. 4. NEWS2 = 1
  5. 5. yüksek
  6. 6. güven verici

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.