Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
53 kg161 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 53 kg ağırlığında ve 161 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

53 kg161 cm
BMI = kg/m²
2.Kolay
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Doğumdan 1 dakika sonra alıştırma yenidoğanında her yerde mavi ya da soluk cilt, 85/dk kalp hızı, uyarana yanıt yok, kas tonusu olmayan gevşek ekstremiteler ve solunum yok var. APGAR skoru nedir?

1 minHR 85/min
APGAR =
3.Orta
hafifortaağır

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini hiç açmıyor, hiç ses çıkarmıyor ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: kol ve bacaklarda ekstansiyon (anormal ekstansiyon). GCS’yi hesaplayın ve kafa travmasını ona göre sınıflandırın. Cevabınıza tıklayın.

  1. 1hafif
  2. 2orta
  3. 3ağır
4.Orta
E4 / 4+V5 / 5+M? / 6GCS 15?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma çizelgesinde GCS 15, E4 ve V5 kayıtlı. Hangi motor skoru M kaydedilmiştir ve hangi yanıtı tanımlar? Sayıyı verin.

GCS 15E4V5
M =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 18/dk, SpO₂ %99 oda havasında, kan basıncı 136/82 mmHg, nabız 76/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 35,0 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 18SpO₂ 99%havaSBP 136HR 76AT 35,0 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
102?SBPDBPmmHgMAP = 60

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Ekip en az 60 mmHg’lik bir ortalama arter basıncını hedefliyor. Bir hastanın sistolik basıncı 102 mmHg. MAP = (SKB + 2·DKB)/3 formülünü kullanarak hâlâ 60 mmHg MAP veren en düşük diyastolik basınç DBP kaçtır?

MAP 60 mmHgSBP 102 mmHg
DBP = mmHg

Cevap anahtarı

  1. 1. BMI = 20,4 kg/m²
  2. 2. APGAR = 1
  3. 3. ağır
  4. 4. M = 6
  5. 5. düşük–orta
  6. 6. DBP = 39 mmHg

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.