Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
9357SBPDBPmmHgPP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 93/57 mmHg. Nabız basıncını PP bulun.

SBP 93 mmHgDBP 57 mmHg
PP = mmHg
2.Kolay
45 kg167 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 45 kg ağırlığında ve 167 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

45 kg167 cm
BMI = kg/m²
3.Orta
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 16/dk, SpO₂ %86 ek oksijen altında, kan basıncı 100/60 mmHg, nabız 140/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 37,1 °C. NEWS2 toplam skoru nedir?

RR 16SpO₂ 86%O₂SBP 100HR 140AT 37,1 °C
NEWS2 =
4.Orta
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 16/dk, SpO₂ %95 oda havasında, kan basıncı 130/78 mmHg, nabız 114/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 36,4 °C. NEWS2 toplam skoru nedir?

RR 16SpO₂ 95%havaSBP 130HR 114AT 36,4 °C
NEWS2 =
5.Zor
zayıfnormal kilolufazla kiloluobezite sınıf Iobezite sınıf IIobezite sınıf III

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 126 kg ağırlığında ve 168 cm boyunda. BKİ’yi hesaplayın ve DSÖ ağırlık kategorisine tıklayın.

126 kg168 cm
  1. 1zayıf
  2. 2normal kilolu
  3. 3fazla kilolu
  4. 4obezite sınıf I
  5. 5obezite sınıf II
  6. 6obezite sınıf III
6.Zor
risk yokhafif riskorta riskyüksek riskçok yüksek risk

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: hafif kısıtlı; nemlilik: nadiren nemli; aktivite: sık yürüyor; hareketlilik: kısıtlılık yok; beslenme: muhtemelen yetersiz; sürtünme ve makaslama: olası sorun. 19–23 risk yok, 15–18 hafif, 13–14 orta, 10–12 yüksek ve 9 ve altı çok yüksek bantlarını kullanın. Risk düzeyine tıklayın.

  1. 1risk yok
  2. 2hafif risk
  3. 3orta risk
  4. 4yüksek risk
  5. 5çok yüksek risk

Cevap anahtarı

  1. 1. PP = 36 mmHg
  2. 2. BMI = 16,1 kg/m²
  3. 3. NEWS2 = 10
  4. 4. NEWS2 = 3
  5. 5. obezite sınıf III
  6. 6. risk yok

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.