Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
69 kg180 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir yetişkin 69 kg ağırlığında ve 180 cm boyunda. Beden kitle indeksini BMI = ağırlık (kg)/boy (m)² ile bulun. Bir ondalık basamağa yuvarlayın.

69 kg180 cm
BMI = kg/m²
2.Kolay
14272SBPDBPmmHgMAP = ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir hastanın kan basıncı 142/72 mmHg. Ortalama arter basıncını MAP = (SKB + 2·DKB)/3 ile en yakın tam mmHg olarak bulun.

SBP 142 mmHgDBP 72 mmHg
MAP = mmHg
3.Orta
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Morse düşme skalasıyla değerlendiriliyor: son 3 ayda düşme öyküsü: evet; ikincil tanı: hayır; yürüme yardımcısı: mobilyalara tutunuyor; IV tedavi ya da salin kilidi: evet; yürüyüş: bozulmuş; mental durum: sınırlarını olduğundan fazla görüyor ya da unutuyor. Morse toplamını MFS bulun.

0–125
MFS =
4.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: tamamen kısıtlı; nemlilik: ara sıra nemli; aktivite: yatağa bağımlı; hareketlilik: tamamen hareketsiz; beslenme: çok yetersiz; sürtünme ve makaslama: sorun var. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
5.Zor
120?SBPDBPmmHgMAP = 70

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Ekip en az 70 mmHg’lik bir ortalama arter basıncını hedefliyor. Bir hastanın sistolik basıncı 120 mmHg. MAP = (SKB + 2·DKB)/3 formülünü kullanarak hâlâ 70 mmHg MAP veren en düşük diyastolik basınç DBP kaçtır?

MAP 70 mmHgSBP 120 mmHg
DBP = mmHg
6.Zor
düşük riskorta riskyüksek risk

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Morse düşme skalasıyla değerlendiriliyor: son 3 ayda düşme öyküsü: hayır; ikincil tanı: evet; yürüme yardımcısı: koltuk değneği, baston ya da yürüteç; IV tedavi ya da salin kilidi: evet; yürüyüş: zayıf; mental durum: kendi sınırlarını biliyor. 0–24 düşük, 25–44 orta ve 45 ve üzeri yüksek kesme değerlerini kullanarak düşme riski düzeyine tıklayın.

  1. 1düşük risk
  2. 2orta risk
  3. 3yüksek risk

Cevap anahtarı

  1. 1. BMI = 21,3 kg/m²
  2. 2. MAP = 95 mmHg
  3. 3. MFS = 110
  4. 4. B = 8
  5. 5. DBP = 45 mmHg
  6. 6. yüksek risk

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.