Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
12180SBPDBPmmHgMAP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 121/80 mmHg. Знайдіть середній артеріальний тиск MAP = (SBP + 2·DBP)/3 з точністю до цілого mmHg.

SBP 121 mmHgDBP 80 mmHg
MAP = mmHg
2.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 1 хвилину після народження в навчального новонародженого: рожеве тіло із синіми кистями й стопами, частоту серцевих скорочень 85/min, гримасу на подразнення, невелике згинання рук і ніг і відсутність дихання. Що таке шкала Апгар?

1 minHR 85/min
APGAR =
3.Середня
16088SBPDBPmmHgHR 70/min · SI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Пацієнт має пульс 70/min і артеріальний тиск 160/88 mmHg. Знайдіть шоковий індекс SI = HR/SBP. Округліть до двох знаків після коми.

HR 70/minBP 160/88 mmHg
SI =
4.Середня
E2 / 4+V2 / 5+M? / 6GCS 7?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 7, з E2 і V2. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 7E2V2
M =
5.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 21/min, SpO₂ 98% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 100/60 mmHg, пульс 70/min, притомний, температура 36,4 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 21SpO₂ 98%повітряSBP 100HR 70AT 36,4 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий
6.Складна
108?SBPDBPmmHgMAP = 60

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 60 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 108 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 60 mmHg?

MAP 60 mmHgSBP 108 mmHg
DBP = mmHg

Ключ відповідей

  1. 1. MAP = 94 mmHg
  2. 2. APGAR = 4
  3. 3. SI = 0,44
  4. 4. M = 3
  5. 5. низький
  6. 6. DBP = 36 mmHg

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.