Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 88 kg і має зріст 155 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.
Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 183/107 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою Брейден: сенсорне сприйняття: дуже обмежене; вологість: рідко волога; активність: ходить часто; рухливість: дуже обмежене; харчування: дуже погане; тертя та зсув: проблема. Знайдіть суму за Брейден B.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 14, з E3 і V5. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 53 kg і має зріст 166 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.
- 1недостатня маса тіла
- 2здорова маса
- 3надмірна маса
- 4ожиріння I ступеня
- 5ожиріння II ступеня
- 6ожиріння III ступеня
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: ні; допоміжний засіб для ходьби: тримається за меблі; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: так; хода: нормальна, постільний режим або інвалідний візок; психічний стан: переоцінює себе або забуває про межі. За пороговими значеннями 0–24 низький, 25–44 помірний і 45 або більше високий натисніть на рівень ризику падіння.
- 1низький ризик
- 2помірний ризик
- 3високий ризик
Ключ відповідей
- 1. BMI = 36,6 kg/m²
- 2. PP = 76 mmHg
- 3. B = 14
- 4. M = 6
- 5. здорова маса
- 6. високий ризик
Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.