Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
146 kg179 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 146 kg і має зріст 179 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

146 kg179 cm
BMI = kg/m²
2.Легка
134 kg184 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 134 kg і має зріст 184 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

134 kg184 cm
BMI = kg/m²
3.Середня
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 16/min, SpO₂ 95% на додатковому кисні, артеріальний тиск 90/54 mmHg, пульс 82/min, притомний, температура 37,0 °C. Яка загальна сума балів NEWS2?

RR 16SpO₂ 95%O₂SBP 90HR 82AT 37,0 °C
NEWS2 =
4.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі на звернення, орієнтований у особі, місці та часі і має найкращу рухову відповідь: переміщує руку до місця тиску (локалізує). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
5.Складна
заспокійливийпомірно порушенийнизький

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 5 min після народження умовний новонароджений має рожеву шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 90/min, гримасу на подразнення, активні рухи і повільне нерегулярне дихання зі слабким криком. Оцініть за шкалою Апгар і натисніть, як інтерпретується бал.

  1. 1заспокійливий
  2. 2помірно порушений
  3. 3низький
6.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 32/min, SpO₂ 97% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 102/62 mmHg, пульс 76/min, притомний, температура 36,5 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 32SpO₂ 97%повітряSBP 102HR 76AT 36,5 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий

Ключ відповідей

  1. 1. BMI = 45,6 kg/m²
  2. 2. BMI = 39,6 kg/m²
  3. 3. NEWS2 = 6
  4. 4. легка
  5. 5. заспокійливий
  6. 6. низький–середній

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.