Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
130 kg176 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 130 kg і має зріст 176 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

130 kg176 cm
BMI = kg/m²
2.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 1 хвилину після народження в навчального новонародженого: рожеву шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 155/min, крик, кашель або чхання на подразнення, невелике згинання рук і ніг і добре дихання з сильним криком. Що таке шкала Апгар?

1 minHR 155/min
APGAR =
3.Середня
E2 / 4+V2 / 5+M? / 6GCS 6?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 6, з E2 і V2. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 6E2V2
M =
4.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), видає лише незрозумілі звуки, як-от стогін і має найкращу рухову відповідь: розгинання рук і ніг (патологічне розгинання). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
5.Складна
недостатня маса тілаздорова масанадмірна масаожиріння I ступеняожиріння II ступеняожиріння III ступеня

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 135 kg і має зріст 189 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.

135 kg189 cm
  1. 1недостатня маса тіла
  2. 2здорова маса
  3. 3надмірна маса
  4. 4ожиріння I ступеня
  5. 5ожиріння II ступеня
  6. 6ожиріння III ступеня
6.Складна
122?SBPDBPmmHgMAP = 70

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 70 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 122 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 70 mmHg?

MAP 70 mmHgSBP 122 mmHg
DBP = mmHg

Ключ відповідей

  1. 1. BMI = 42 kg/m²
  2. 2. APGAR = 9
  3. 3. M = 2
  4. 4. тяжка
  5. 5. ожиріння II ступеня
  6. 6. DBP = 44 mmHg

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.