Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
94 kg190 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 94 kg і має зріст 190 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

94 kg190 cm
BMI = kg/m²
2.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 5 min після народження умовний новонароджений має рожеву шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 100/min, крик, кашель або чхання на подразнення, активні рухи і добре дихання з сильним криком. Що таке шкала Апгар?

5 minHR 100/min
APGAR =
3.Середня
E3 / 4+V4 / 5+M? / 6GCS 13?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 13, з E3 і V4. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 13E3V4
M =
4.Середня
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою Брейден: сенсорне сприйняття: дуже обмежене; вологість: дуже волога; активність: ходить часто; рухливість: повністю нерухомий; харчування: достатнє; тертя та зсув: очевидної проблеми немає. Знайдіть суму за Брейден B.

6–23
B =
5.Складна
99?SBPDBPmmHgMAP = 65

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 65 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 99 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 65 mmHg?

MAP 65 mmHgSBP 99 mmHg
DBP = mmHg
6.Складна
заспокійливийпомірно порушенийнизький

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 5 min після народження умовний новонароджений має рожеве тіло із синіми кистями й стопами, частоту серцевих скорочень 110/min, крик, кашель або чхання на подразнення, активні рухи і добре дихання з сильним криком. Оцініть за шкалою Апгар і натисніть, як інтерпретується бал.

  1. 1заспокійливий
  2. 2помірно порушений
  3. 3низький

Ключ відповідей

  1. 1. BMI = 26 kg/m²
  2. 2. APGAR = 10
  3. 3. M = 6
  4. 4. B = 15
  5. 5. DBP = 48 mmHg
  6. 6. заспокійливий

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.