Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 77 kg і має зріст 196 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.
Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 111/52 mmHg. Знайдіть середній артеріальний тиск MAP = (SBP + 2·DBP)/3 з точністю до цілого mmHg.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: так; супутній діагноз: ні; допоміжний засіб для ходьби: тримається за меблі; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: ні; хода: слабка; психічний стан: знає свої межі. Знайдіть суму за Морс MFS.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 26/min, SpO₂ 89% на додатковому кисні, артеріальний тиск 142/86 mmHg, пульс 48/min, реагує лише на голос, температура 36,0 °C. Яка загальна сума балів NEWS2?
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 117 kg і має зріст 155 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.
- 1недостатня маса тіла
- 2здорова маса
- 3надмірна маса
- 4ожиріння I ступеня
- 5ожиріння II ступеня
- 6ожиріння III ступеня
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 7/min, SpO₂ 95% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 96/58 mmHg, пульс 58/min, притомний, температура 36,6 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.
- 1низький
- 2низький–середній
- 3середній
- 4високий
Ключ відповідей
- 1. BMI = 20 kg/m²
- 2. MAP = 72 mmHg
- 3. MFS = 65
- 4. NEWS2 = 13
- 5. ожиріння III ступеня
- 6. середній
Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.