Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
15975SBPDBPmmHgPP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 159/75 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.

SBP 159 mmHgDBP 75 mmHg
PP = mmHg
2.Легка
58 kg164 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 58 kg і має зріст 164 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

58 kg164 cm
BMI = kg/m²
3.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), видає лише незрозумілі звуки, як-от стогін і має найкращу рухову відповідь: розгинання рук і ніг (патологічне розгинання). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
4.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), вимовляє недоречні, випадкові слова і має найкращу рухову відповідь: відсмикує кінцівку від тиску (нормальне згинання). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
5.Складна
немає ризикулегкий ризикпомірний ризиквисокий ризикдуже високий ризик

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою Брейден: сенсорне сприйняття: дуже обмежене; вологість: рідко волога; активність: ходить часто; рухливість: незначно обмежене; харчування: достатнє; тертя та зсув: проблема. Використайте категорії 19–23 немає ризику, 15–18 легкий, 13–14 помірний, 10–12 високий і 9 або менше дуже високий. Натисніть на рівень ризику.

  1. 1немає ризику
  2. 2легкий ризик
  3. 3помірний ризик
  4. 4високий ризик
  5. 5дуже високий ризик
6.Складна
100?SBPDBPmmHgMAP = 70

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 70 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 100 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 70 mmHg?

MAP 70 mmHgSBP 100 mmHg
DBP = mmHg

Ключ відповідей

  1. 1. PP = 84 mmHg
  2. 2. BMI = 21,6 kg/m²
  3. 3. тяжка
  4. 4. помірна
  5. 5. легкий ризик
  6. 6. DBP = 55 mmHg

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.