Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 1 хвилину після народження в навчального новонародженого: синю або бліду шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 60/min, гримасу на подразнення, невелике згинання рук і ніг і відсутність дихання. Що таке шкала Апгар?

1 minHR 60/min
APGAR =
2.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 5 min після народження умовний новонароджений має рожеву шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 105/min, крик, кашель або чхання на подразнення, невелике згинання рук і ніг і добре дихання з сильним криком. Що таке шкала Апгар?

5 minHR 105/min
APGAR =
3.Середня
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 25/min, SpO₂ 98% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 222/134 mmHg, пульс 64/min, притомний, температура 37,0 °C. Яка загальна сума балів NEWS2?

RR 25SpO₂ 98%повітряSBP 222HR 64AT 37,0 °C
NEWS2 =
4.Середня
11161SBPDBPmmHgHR 71/min · SI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Пацієнт має пульс 71/min і артеріальний тиск 111/61 mmHg. Знайдіть шоковий індекс SI = HR/SBP. Округліть до двох знаків після коми.

HR 71/minBP 111/61 mmHg
SI =
5.Складна
недостатня маса тілаздорова масанадмірна масаожиріння I ступеняожиріння II ступеняожиріння III ступеня

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 110 kg і має зріст 195 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.

110 kg195 cm
  1. 1недостатня маса тіла
  2. 2здорова маса
  3. 3надмірна маса
  4. 4ожиріння I ступеня
  5. 5ожиріння II ступеня
  6. 6ожиріння III ступеня
6.Складна
немає ризикулегкий ризикпомірний ризиквисокий ризикдуже високий ризик

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою Брейден: сенсорне сприйняття: дуже обмежене; вологість: постійно волога; активність: прикутий до крісла; рухливість: дуже обмежене; харчування: дуже погане; тертя та зсув: проблема. Використайте категорії 19–23 немає ризику, 15–18 легкий, 13–14 помірний, 10–12 високий і 9 або менше дуже високий. Натисніть на рівень ризику.

  1. 1немає ризику
  2. 2легкий ризик
  3. 3помірний ризик
  4. 4високий ризик
  5. 5дуже високий ризик

Ключ відповідей

  1. 1. APGAR = 3
  2. 2. APGAR = 9
  3. 3. NEWS2 = 6
  4. 4. SI = 0,64
  5. 5. надмірна маса
  6. 6. дуже високий ризик

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.