Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 1 хвилину після народження в навчального новонародженого: рожеву шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 115/min, крик, кашель або чхання на подразнення, активні рухи і добре дихання з сильним криком. Що таке шкала Апгар?

1 minHR 115/min
APGAR =
2.Легка
12085SBPDBPmmHgPP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 120/85 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.

SBP 120 mmHgDBP 85 mmHg
PP = mmHg
3.Середня
E1 / 4+V2 / 5+M? / 6GCS 6?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 6, з E1 і V2. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 6E1V2
M =
4.Середня
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 16/min, SpO₂ 97% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 90/54 mmHg, пульс 64/min, притомний, температура 37,7 °C. Яка загальна сума балів NEWS2?

RR 16SpO₂ 97%повітряSBP 90HR 64AT 37,7 °C
NEWS2 =
5.Складна
117?SBPDBPmmHgMAP = 65

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 65 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 117 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 65 mmHg?

MAP 65 mmHgSBP 117 mmHg
DBP = mmHg
6.Складна
119?SBPDBPmmHgMAP = 65

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 65 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 119 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 65 mmHg?

MAP 65 mmHgSBP 119 mmHg
DBP = mmHg

Ключ відповідей

  1. 1. APGAR = 10
  2. 2. PP = 35 mmHg
  3. 3. M = 3
  4. 4. NEWS2 = 3
  5. 5. DBP = 39 mmHg
  6. 6. DBP = 38 mmHg

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.