Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 164/92 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.
Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 112/78 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми взагалі не відкриває очей, не видає звуків і має найкращу рухову відповідь: патологічне згинання рук (декортикаційна поза). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.
- 1легка
- 2помірна
- 3тяжка
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: так; допоміжний засіб для ходьби: милиці, тростина або ходунки; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: ні; хода: нормальна, постільний режим або інвалідний візок; психічний стан: переоцінює себе або забуває про межі. Знайдіть суму за Морс MFS.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 124 kg і має зріст 166 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.
- 1недостатня маса тіла
- 2здорова маса
- 3надмірна маса
- 4ожиріння I ступеня
- 5ожиріння II ступеня
- 6ожиріння III ступеня
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 12/min, SpO₂ 91% на додатковому кисні, артеріальний тиск 130/78 mmHg, пульс 58/min, з новою сплутаністю свідомості, температура 39,2 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.
- 1низький
- 2низький–середній
- 3середній
- 4високий
Ключ відповідей
- 1. PP = 72 mmHg
- 2. PP = 34 mmHg
- 3. тяжка
- 4. MFS = 45
- 5. ожиріння III ступеня
- 6. високий
Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.