Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
124 kg192 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 124 kg і має зріст 192 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

124 kg192 cm
BMI = kg/m²
2.Легка
137 kg182 cmBMI = kg/m²BMI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 137 kg і має зріст 182 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.

137 kg182 cm
BMI = kg/m²
3.Середня
11172SBPDBPmmHgHR 141/min · SI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Пацієнт має пульс 141/min і артеріальний тиск 111/72 mmHg. Знайдіть шоковий індекс SI = HR/SBP. Округліть до двох знаків після коми.

HR 141/minBP 111/72 mmHg
SI =
4.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), видає лише незрозумілі звуки, як-от стогін і має найкращу рухову відповідь: патологічне згинання рук (декортикаційна поза). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
5.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 16/min, SpO₂ 98% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 142/86 mmHg, пульс 110/min, реагує лише на голос, температура 36,3 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 16SpO₂ 98%повітряSBP 142HR 110VT 36,3 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий
6.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 20/min, SpO₂ 96% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 112/68 mmHg, пульс 58/min, притомний, температура 35,2 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 20SpO₂ 96%повітряSBP 112HR 58AT 35,2 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий

Ключ відповідей

  1. 1. BMI = 33,6 kg/m²
  2. 2. BMI = 41,4 kg/m²
  3. 3. SI = 1,27
  4. 4. тяжка
  5. 5. низький–середній
  6. 6. низький

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.