Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 93 kg en is 177 cm lang. Bepaal de body mass index BMI = gewicht (kg)/lengte (m)². Rond af op één decimaal.
Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 92 kg en is 156 cm lang. Bepaal de body mass index BMI = gewicht (kg)/lengte (m)². Rond af op één decimaal.
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: licht beperkt; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: stoelgebonden; mobiliteit: geen beperking; voeding: waarschijnlijk onvoldoende; wrijving en schuifkrachten: probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: ja; secundaire diagnose: nee; loophulpmiddel: krukken, wandelstok of rollator; IV-therapie of zoutslot: nee; looppatroon: gestoord; mentale toestand: overschat of vergeet grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 79 kg en is 191 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.
- 1ondergewicht
- 2gezond gewicht
- 3overgewicht
- 4obesitas klasse I
- 5obesitas klasse II
- 6obesitas klasse III
Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Gebruik de NEWS2-kaart (SpO₂-schaal 1) voor deze waarnemingen: ademfrequentie 22/min, SpO₂ 90% op kamerlucht, bloeddruk 130/78 mmHg, hartslag 64/min, reageert niet, temperatuur 34,8 °C. In welke klinische risicogroep valt de patiënt? Klik erop.
- 1laag
- 2laag-matig
- 3middel
- 4hoog
Antwoordenblad
- 1. BMI = 29,7 kg/m²
- 2. BMI = 37,8 kg/m²
- 3. B = 15
- 4. MFS = 75
- 5. gezond gewicht
- 6. hoog
Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.