Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
13780SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 137/80 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 137 mmHgDBP 80 mmHg
PP = mmHg
2.Makkelijk
16893SBPDBPmmHgPP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 168/93 mmHg. Bepaal de polsdruk PP.

SBP 168 mmHgDBP 93 mmHg
PP = mmHg
3.Gemiddeld
E1 / 4+V2 / 5+M? / 6GCS 5?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 5, met E1 en V2. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 5E1V2
M =
4.Gemiddeld
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: licht beperkt; vochtigheid: voortdurend vochtig; activiteit: stoelgebonden; mobiliteit: geen beperking; voeding: waarschijnlijk onvoldoende; wrijving en schuifkrachten: geen zichtbaar probleem. Bepaal het totaal van de Bradenschaal B.

6–23
B =
5.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 103 kg en is 181 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

103 kg181 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III
6.Moeilijk
geruststellendmatig afwijkendlaag

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 1 minuut na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 85/min, een grimas bij prikkeling, actieve bewegingen en langzame, onregelmatige ademhaling met zwak huilen. Bepaal de Apgarscore en klik op hoe de score wordt geïnterpreteerd.

  1. 1geruststellend
  2. 2matig afwijkend
  3. 3laag

Antwoordenblad

  1. 1. PP = 57 mmHg
  2. 2. PP = 75 mmHg
  3. 3. M = 2
  4. 4. B = 15
  5. 5. obesitas klasse I
  6. 6. matig afwijkend

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.