Werkblad Klinische beoordelingsscores met antwoorden

Gratis printbaar werkblad Klinische beoordelingsscores: 6 opgaven van makkelijk tot tentamenniveau, met antwoordenblad. Print het of sla het op als pdf.

Nieuw werkbladOnline oefenen met hints

Voor docenten: gratis te printen, kopiëren en in de les te gebruiken. Elk nieuw werkblad heeft nieuwe waarden en een eigen antwoordblad. Een link naar ExamProblems op je cursuspagina wordt gewaardeerd.

Naam: ____________________   Datum: ____________

1.Makkelijk
12093SBPDBPmmHgMAP = ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). De bloeddruk van een patiënt is 120/93 mmHg. Bepaal de gemiddelde arteriële druk MAP = (SBP + 2·DBP)/3, op de dichtstbijzijnde hele mmHg.

SBP 120 mmHgDBP 93 mmHg
MAP = mmHg
2.Makkelijk
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). 1 minuut na de geboorte heeft een oefenpasgeborene een roze lichaam met blauwe handen en voeten, een hartfrequentie van 120/min, huilen, hoesten of niezen bij prikkeling, actieve bewegingen en goede ademhaling met krachtig huilen. Wat is de Apgarscore?

1 minHR 120/min
APGAR =
3.Gemiddeld
E3 / 4+V5 / 5+M? / 6GCS 14?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenkaart registreert GCS 14, met E3 en V5. Welke motorische score M is genoteerd en welke reactie beschrijft die? Geef het getal.

GCS 14E3V5
M =
4.Gemiddeld
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Morse Fall Scale: eerdere val in de afgelopen 3 maanden: ja; secundaire diagnose: nee; loophulpmiddel: geen, bedrust of verpleegkundige helpt; IV-therapie of zoutslot: ja; looppatroon: normaal, bedrust of rolstoel; mentale toestand: kent eigen grenzen. Bepaal het Morse-totaal MFS.

0–125
MFS =
5.Moeilijk
geen risicolicht risicomatig risicohoog risicozeer hoog risico

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een oefenpatiënt wordt beoordeeld met de Bradenschaal: sensorische waarneming: geen beperking; vochtigheid: af en toe vochtig; activiteit: bedlegerig; mobiliteit: licht beperkt; voeding: uitstekend; wrijving en schuifkrachten: geen zichtbaar probleem. Gebruik de indeling 19–23 geen risico, 15–18 licht, 13–14 matig, 10–12 hoog en 9 of lager zeer hoog. Klik op het risiconiveau.

  1. 1geen risico
  2. 2licht risico
  3. 3matig risico
  4. 4hoog risico
  5. 5zeer hoog risico
6.Moeilijk
ondergewichtgezond gewichtovergewichtobesitas klasse Iobesitas klasse IIobesitas klasse III

Oefenopgave (verzonnen waarden, geen klinisch advies). Een volwassene weegt 128 kg en is 164 cm lang. Bereken de BMI en klik op de WHO-gewichtscategorie.

128 kg164 cm
  1. 1ondergewicht
  2. 2gezond gewicht
  3. 3overgewicht
  4. 4obesitas klasse I
  5. 5obesitas klasse II
  6. 6obesitas klasse III

Antwoordenblad

  1. 1. MAP = 102 mmHg
  2. 2. APGAR = 9
  3. 3. M = 6
  4. 4. MFS = 45
  5. 5. licht risico
  6. 6. obesitas klasse III

Volledige stapsgewijze oplossingen: oefen dit onderwerp op examproblems.com.