Cevaplı Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı

Ücretsiz yazdırılabilir Klinik değerlendirme skorları çalışma kâğıdı: kolaydan sınav düzeyine 6 soru ve cevap anahtarı. Yazdırın ya da PDF olarak kaydedin.

Öğretmenler için: sınıfta ücretsiz yazdırılabilir, çoğaltılabilir ve kullanılabilir. Her yeni çalışma kâğıdında yeni değerler ve kendi cevap anahtarı vardır. Ders sayfanızda ExamProblems bağlantısı vermeniz bizi memnun eder.

Ad: ____________________   Tarih: ____________

1.Kolay
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini hiç açmıyor, hiç ses çıkarmıyor ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: kol ve bacaklarda ekstansiyon (anormal ekstansiyon). Glasgow Koma Skalası toplamını GCS = E + V + M bulun.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
2.Kolay
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini hiç açmıyor, uygunsuz, rastgele sözcükler söylüyor ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: kollarda anormal fleksiyon (dekortike duruş). Glasgow Koma Skalası toplamını GCS = E + V + M bulun.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
3.Orta
hafifortaağır

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Kafa travması geçirmiş bir alıştırma hastası gözlerini kendiliğinden açıyor, kişi, yer ve zamana oryante ve en iyi motor yanıt olarak şunu gösteriyor: emirlere uyuyor. GCS’yi hesaplayın ve kafa travmasını ona göre sınıflandırın. Cevabınıza tıklayın.

  1. 1hafif
  2. 2orta
  3. 3ağır
4.Orta
S? / 4+M? / 4+A? / 4+Mob? / 4+N? / 4+F? / 3Σ?

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bir alıştırma hastası Braden skalasıyla değerlendiriliyor: duyusal algı: hafif kısıtlı; nemlilik: ara sıra nemli; aktivite: ara sıra yürüyor; hareketlilik: çok kısıtlı; beslenme: çok yetersiz; sürtünme ve makaslama: olası sorun. Braden toplamını B bulun.

6–23
B =
5.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 14/dk, SpO₂ %98 oda havasında, kan basıncı 136/82 mmHg, nabız 50/dk, yalnızca ağrıya yanıt veriyor, vücut sıcaklığı 36,0 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 14SpO₂ 98%havaSBP 136HR 50PT 36,0 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek
6.Zor
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96hava / O₂O₂havaSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1düşükdüşük–ortaortayüksek

Alıştırma (uydurma değerler, klinik rehber değildir). Bu gözlemler için NEWS2 çizelgesini (SpO₂ skala 1) kullanın: solunum sayısı 32/dk, SpO₂ %96 oda havasında, kan basıncı 136/82 mmHg, nabız 58/dk, uyanık, vücut sıcaklığı 36,3 °C. Hasta hangi klinik risk grubuna girer? Tıklayın.

RR 32SpO₂ 96%havaSBP 136HR 58AT 36,3 °C
  1. 1düşük
  2. 2düşük–orta
  3. 3orta
  4. 4yüksek

Cevap anahtarı

  1. 1. GCS = 4
  2. 2. GCS = 7
  3. 3. hafif
  4. 4. B = 14
  5. 5. orta
  6. 6. düşük–orta

Tam adım adım çözümler: bu konuyu examproblems.com’da çalışın.