Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 145 kg і має зріст 198 cm. Знайдіть індекс маси тіла BMI = маса (kg)/зріст (m)². Округліть до одного знака після коми.
Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі на звернення, говорить реченнями, але сплутаний і має найкращу рухову відповідь: відсмикує кінцівку від тиску (нормальне згинання). Знайдіть суму за шкалою коми Глазго GCS = E + V + M.
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), вимовляє недоречні, випадкові слова і має найкращу рухову відповідь: патологічне згинання рук (декортикаційна поза). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.
- 1легка
- 2помірна
- 3тяжка
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі лише на тиск (болючий подразник), вимовляє недоречні, випадкові слова і має найкращу рухову відповідь: переміщує руку до місця тиску (локалізує). Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.
- 1легка
- 2помірна
- 3тяжка
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 22/min, SpO₂ 94% на додатковому кисні, артеріальний тиск 150/90 mmHg, пульс 70/min, притомний, температура 39,6 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.
- 1низький
- 2низький–середній
- 3середній
- 4високий
Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 14/min, SpO₂ 99% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 88/52 mmHg, пульс 76/min, притомний, температура 36,6 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.
- 1низький
- 2низький–середній
- 3середній
- 4високий
Ключ відповідей
- 1. BMI = 37 kg/m²
- 2. GCS = 11
- 3. тяжка
- 4. помірна
- 5. високий
- 6. низький–середній
Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.