Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
A? / 2+P? / 2+G? / 2+A? / 2+R? / 2Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Через 1 хвилину після народження в навчального новонародженого: синю або бліду шкіру по всьому тілу, частоту серцевих скорочень 60/min, відсутню реакцію на подразнення, в’ялі кінцівки без м’язового тонусу і повільне нерегулярне дихання зі слабким криком. Що таке шкала Апгар?

1 minHR 60/min
APGAR =
2.Легка
11757SBPDBPmmHgMAP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 117/57 mmHg. Знайдіть середній артеріальний тиск MAP = (SBP + 2·DBP)/3 з точністю до цілого mmHg.

SBP 117 mmHgDBP 57 mmHg
MAP = mmHg
3.Середня
E3 / 4+V4 / 5+M? / 6GCS 12?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 12, з E3 і V4. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 12E3V4
M =
4.Середня
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: так; допоміжний засіб для ходьби: милиці, тростина або ходунки; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: так; хода: порушена; психічний стан: знає свої межі. Знайдіть суму за Морс MFS.

0–125
MFS =
5.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 8/min, SpO₂ 98% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 130/78 mmHg, пульс 88/min, притомний, температура 38,8 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 8SpO₂ 98%повітряSBP 130HR 88AT 38,8 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий
6.Складна
недостатня маса тілаздорова масанадмірна масаожиріння I ступеняожиріння II ступеняожиріння III ступеня

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Доросла людина важить 42 kg і має зріст 156 cm. Обчисліть ІМТ і натисніть на категорію маси за ВООЗ.

42 kg156 cm
  1. 1недостатня маса тіла
  2. 2здорова маса
  3. 3надмірна маса
  4. 4ожиріння I ступеня
  5. 5ожиріння II ступеня
  6. 6ожиріння III ступеня

Ключ відповідей

  1. 1. APGAR = 2
  2. 2. MAP = 77 mmHg
  3. 3. M = 5
  4. 4. MFS = 70
  5. 5. низький–середній
  6. 6. недостатня маса тіла

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.