Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
12979SBPDBPmmHgPP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 129/79 mmHg. Знайдіть пульсовий тиск PP.

SBP 129 mmHgDBP 79 mmHg
PP = mmHg
2.Легка
12289SBPDBPmmHgMAP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 122/89 mmHg. Знайдіть середній артеріальний тиск MAP = (SBP + 2·DBP)/3 з точністю до цілого mmHg.

SBP 122 mmHgDBP 89 mmHg
MAP = mmHg
3.Середня
E3 / 4+V3 / 5+M? / 6GCS 10?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовна карта фіксує GCS 10, з E3 і V3. Який руховий бал M зафіксовано і яку відповідь він описує? Дайте число.

GCS 10E3V3
M =
4.Середня
14292SBPDBPmmHgHR 135/min · SI = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Пацієнт має пульс 135/min і артеріальний тиск 142/92 mmHg. Знайдіть шоковий індекс SI = HR/SBP. Округліть до двох знаків після коми.

HR 135/minBP 142/92 mmHg
SI =
5.Складна
3210123RR≤89–1112–2021–24≥25SpO₂≤9192–9394–95≥96повітря / O₂O₂повітряSBP≤9091–100101–110111–219≥220HR≤4041–5051–9091–110111–130≥131ACVPUAC, V, P, UT °C≤35,035,1–36,036,1–38,038,1–39,0≥39,1низькийнизький–середнійсереднійвисокий

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Скористайтеся таблицею NEWS2 (SpO₂, шкала 1) для цих спостережень: частота дихання 30/min, SpO₂ 96% на кімнатному повітрі, артеріальний тиск 88/52 mmHg, пульс 114/min, не реагує, температура 38,8 °C. До якої групи клінічного ризику належить пацієнт? Натисніть на неї.

RR 30SpO₂ 96%повітряSBP 88HR 114UT 38,8 °C
  1. 1низький
  2. 2низький–середній
  3. 3середній
  4. 4високий
6.Складна
низький ризикпомірний ризиквисокий ризик

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: так; допоміжний засіб для ходьби: немає, постільний режим або допомога медсестри; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: так; хода: нормальна, постільний режим або інвалідний візок; психічний стан: знає свої межі. За пороговими значеннями 0–24 низький, 25–44 помірний і 45 або більше високий натисніть на рівень ризику падіння.

  1. 1низький ризик
  2. 2помірний ризик
  3. 3високий ризик

Ключ відповідей

  1. 1. PP = 50 mmHg
  2. 2. MAP = 100 mmHg
  3. 3. M = 4
  4. 4. SI = 0,95
  5. 5. високий
  6. 6. помірний ризик

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.