Робочий аркуш «Шкали клінічного оцінювання» з відповідями

Безкоштовний робочий аркуш для друку «Шкали клінічного оцінювання»: 6 задач від легких до рівня іспиту, з ключем відповідей. Роздрукуйте його або збережіть як PDF.

Для викладачів: можна безкоштовно друкувати, копіювати й використовувати на заняттях. Кожен новий аркуш має нові значення і власні відповіді. Будемо вдячні за посилання на ExamProblems на сторінці вашого курсу.

Ім’я: ____________________   Дата: ____________

1.Легка
12370SBPDBPmmHgMAP = ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Артеріальний тиск пацієнта — 123/70 mmHg. Знайдіть середній артеріальний тиск MAP = (SBP + 2·DBP)/3 з точністю до цілого mmHg.

SBP 123 mmHgDBP 70 mmHg
MAP = mmHg
2.Легка
E? / 4+V? / 5+M? / 6GCS?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі спонтанно, орієнтований у особі, місці та часі і має найкращу рухову відповідь: виконує команди. Знайдіть суму за шкалою коми Глазго GCS = E + V + M.

E 1–4V 1–5M 1–6
GCS =
3.Середня
легкапомірнатяжка

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовний пацієнт після черепно-мозкової травми відкриває очі спонтанно, орієнтований у особі, місці та часі і має найкращу рухову відповідь: виконує команди. Обчисліть GCS і класифікуйте за ним черепно-мозкову травму. Натисніть свою відповідь.

  1. 1легка
  2. 2помірна
  3. 3тяжка
4.Середня
H? / 25+D? / 15+Aid? / 30+IV? / 20+G? / 20+MS? / 15Σ?

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: ні; допоміжний засіб для ходьби: милиці, тростина або ходунки; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: так; хода: слабка; психічний стан: переоцінює себе або забуває про межі. Знайдіть суму за Морс MFS.

0–125
MFS =
5.Складна
86?SBPDBPmmHgMAP = 60

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Команда прагне до середнього артеріального тиску щонайменше 60 mmHg. Систолічний тиск пацієнта — 86 mmHg. За формулою MAP = (SBP + 2·DBP)/3, який найнижчий діастолічний тиск DBP ще дає MAP 60 mmHg?

MAP 60 mmHgSBP 86 mmHg
DBP = mmHg
6.Складна
низький ризикпомірний ризиквисокий ризик

Тренувальна вправа (вигадані значення, не клінічна рекомендація). Умовного пацієнта оцінено за шкалою ризику падінь Морс: падіння в анамнезі за останні 3 місяці: ні; супутній діагноз: ні; допоміжний засіб для ходьби: немає, постільний режим або допомога медсестри; внутрішньовенна терапія або гепариновий замок: ні; хода: слабка; психічний стан: знає свої межі. За пороговими значеннями 0–24 низький, 25–44 помірний і 45 або більше високий натисніть на рівень ризику падіння.

  1. 1низький ризик
  2. 2помірний ризик
  3. 3високий ризик

Ключ відповідей

  1. 1. MAP = 88 mmHg
  2. 2. GCS = 15
  3. 3. легка
  4. 4. MFS = 60
  5. 5. DBP = 47 mmHg
  6. 6. низький ризик

Повні покрокові розв’язки: тренуйте цю тему на examproblems.com.